BRIEF

Få folk til å slutte å snike på buss, trikk og t-bane.


INNSIKT

De fleste som sniker med vilje oppgir at de føler at kollektivtilbudet er for dårlig til at de gidder å betale for det, eller at det er for dyrt og Ruter tjener godt nok fra før. Det mange ikke vet er at alle billettintektene går tilbake til kollektivtilbudet, og at de dermed kan bidra til å løse begge disse problemene dersom de betaler. Men slik systemet er i dag, føles det ikke sånn.


LØSNING

Demokrati!! Forskning viser at folk er 87% mer villig til å betale inn penger til et felleskap dersom de føler at de får delta i bestemmelsen rundt hva pengene skal gå til.

Vi innfører demokrati i Ruter-appen, der du får mulighet til å stemme på forskjellige aktuelle alternativer i appen rett etter du har kjøpt billett.

I kampanjeperioden kan også enkeltpersoner få komme med forslag, som vil bli realisert med nok stemmer (billettpenger). For å vinne må du få med flest mulig på ditt forslag - og på den måten kan vi bruke ruterfolket selv til å promotere det nye demokratiet

Sammen med demokratiet lanserer vi “SPONSET AV”- der forslagstartere og tilfeldige enkeltpersoner får fullt navn innskribert på fysiske deler av kollektivtilbudet de har bidratt til å realisere. Slik kommuniserer vi enkelt at ruters kollektivtilbud er sponset av billettbetalerne, og sniker du er det på deres regning.